Dr. Oetker

Vremea în Laponia e foarte rece, după cum știți. De aceea Moșu’ prefer ca gustările lui să fie nu doar delicioase, ci și hrănitoare. Așa că, deseori îl puteți vedea la micul dejun cum se delectează cu aceste fursecuri cu fulgi de ovăz și musli.

Ingrediente

    Pentru aluat:
  • plic Mix pentru sărățele sau covrigei
  • 115 ml vin alb
  • 115 ml ulei
  • Pentru decor:
  • Mac
  • Semințe de susan
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș

Mod de preparare

  • Mixul pentru sărățele sau covrigei, vinul și uleiul se pun într-un vas și se amestecă cu spiralele mixerului până se omogenizează compoziția.
  • Pe suprafața de lucru se presară făină și aluatul se întinde cu un sucitor la o grosime de 0,5 cm.
  • Aluatul se taie pe lungime în două părți egale. O parte se unge cu un ou și se presară cu semințe de mac, iar cealaltă parte se unge cu ou și se presară cu seminșe de susan.
  • Se taie aluatul cu un cuțit formând sticksuri (bețe sau tije) de 1 m lățime și 10 cm lungime.
  • Fiecare sticks se răsucește în spirală de 3 ori și se așază într-o tavă de copt.


Sugestie: pentru sticksuri mai subțiri (mai puțin crescute), în loc de ou, aluatul se unge cu apă.

Dacă doriți, puteți folosi pentru presărare și alte mirodenii: chimen, ardei roșu.

COACERE

Timp de coacere: circa 15 minute pentru fiecare tavă.
Cuptor electric: 180º C (preîncălzit).
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit).

Important: te rog să ții cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului tău!

cedorestemosu.ro
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles ×