Dr. Oetker

Ok, recunoaștem: când Moșu’ mănâncă pizza, noi elfii mai furăm câte o măslină de pe ea. Ca să ne facem și noi pizza de elfi. Tot ca a lui, dar mai mică. Iată cum se face:

Ingrediente

    Pentru aluat:
  • 1 plic Mix pentru sărățele sau covrigei
  • 180 ml apă
  • 30 ml ulei
  • Pentru umplutură:
  • Sos de roșii
  • Șuncă
  • Cașcaval
  • Măsline
  • Condimente

Mod de preparare

  • Mixul pentru sărățele sau covrigei, apa și uleiul se pun într-un vas pentru mixer și se amestecă până la omogenizare.
  • Se frământă puțin aluatul din vas cu mâna, se acoperă cu un prosop umed și se lasă 10 minute.
  • Pe suprafața de lucru se presară făină, pentru ca aluatul să nu se lipească. Aluatul se întinde cu un sucitor și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Deasupra se pun toate ingredientele necesare pentru pizza (sos de roșii, șuncă, cașcaval, măsline, condimente). Se coace în partea de mijloc a cuptorului conform instrucțiunilor de coacere.

COACERE

Timp de coacere: 15 – 20 minute.
Cuptor electric: 200 C (preîncălzit).
Cuptor cu gaz: treapta 3 – 4 (preîncălzit).

Se folosește o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 30 x 40 cm sau o tavă rotundă cu diamentrul de 28 cm.

cedorestemosu.ro
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles ×