Dr. Oetker

Vremea în Laponia e foarte rece, după cum știți. De aceea Moșu’ prefer ca gustările lui să fie nu doar delicioase, ci și hrănitoare. Așa că, deseori îl puteți vedea la micul dejun cum se delectează cu aceste fursecuri cu fulgi de ovăz și musli.

Ingrediente

    Pentru aluat:
  • 1 plic Mix pentru fursecuri sau biscuiți
  • 1 ou
  • 20 ml lapte
  • 150 g unt
  • Pentru fursecuri cu ovăz:
  • 50 g de fulgi de ovăz
  • 25 g de migdale fără coajă, mărunțite
  • Coaja de la o lămâie
  • Pentru fursecuri cu musli:
  • 100 g musli cu fructe

Mod de preparare

    Aluat:
  • Mixul pentru fursecuri sau biscuiți, untul, oul și laptele se pun într-un vas și se amestecă cu spiralele mixerului până la omogenizare.
  • Aluatul obținut se împarte în două părți egale.
  • Din prima jumătate de aluat se obțin două rulouri cu lungimea de 15 cm, apoi se presară musli pe o planșetă și se dau rulourile prin musli.
  • Se pun rulourile în frigider pentru 20 de minute. Apoi se taie rondele, se presară musli și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc.
  • Aluatul rămas se amestecă cu fulgii de ovăz, migdalele și coaja de lămâie.
  • Aluatul se întinde pe o planșetă și se decupează cu ajutorul unor forme pentru fursecuri.
  • Fursecurile se așază în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se introduc în cuptor.

COACERE

Timp de coacere: circa 15 minute pentru fiecare tavă.
Cuptor electric: 180º C (preîncălzit).
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit).

Important: te rog să ții cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului tău!

cedorestemosu.ro
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles ×