Dr. Oetker

În Laponia, totul e special. Până și covrigeii simpli au ceva special: Mixul pentru sărățele sau covrigei de la Dr. Oetker. Noi, elfii, ne punem câte unul în ghiozdănelele noastre mici și ăsta-i prânzul nostru la școala de elfi. Moșu’ știe mereu cum să ne răsfețe!

Ingrediente

    Pentru aluat:
  • 1 plic Mix pentru sărățele sau covrigei
  • 1 plic de drojdie Dr. Oetker
  • 2 linguri de oțet
  • 1 ou
  • 50 ml apă
  • 100 g margarină
  • 5 g chimen hidratat 5 minute în apă
  • Pentru decor:
  • Semințe de chimen
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare

    Aluat:
  • În vasul pentru mixer se adaugă mixul pentru sărățele sau covrigei, drojdia oțetul, oul, apa, margarina și chimenul hidratat și se amestecă cu mixerul până ce rezultă un aluat omogen.
  • Aluatul obținut se lasă la dospit până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
  • Aluatul dospit se împarte în 2 sau 3 bucăți.
  • Se întinde fiecare bucată cu sucitorul pe o planșetă (planșeta se pudrează cu făină).
  • Se decupează covrigeii cu ajutorul unei forme, se ung cu gălbenuș de ou și se presară chimen.

COACERE

Timp de coacere: 10-15 minute.
Cuptor electric: 180º C (preîncălzit).
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit).
Important: te rog să ții cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului tău!

Moșu’ știe că i-am ronțăi și crănțănii toată ziua!

cedorestemosu.ro
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe Am înţeles ×